-
Rojas Fighting Frog- Az „ezerarcú” béka

Sokan keresik a pergetőhorgászok „Szent Grálját”, a minden időben használható csalit, ami minden ragadozóhalat megfog. Aki azt várja, hogy ezt a csalit most fogom bemutatni az téved. Ilyen csali nincs sajnos, talán egyszer.

Olyan csali viszont van, amit elég sok időjárási körülményben is jól lehet használni. És ha még jókor, jó helyen, jó mozgással prezentáljuk, igen szép halakat foghatunk. Ez a csali a BigBiteBaits-Rojas Figting Frog.

És, hogy miért ezer arcú? Mert utánozhat rákot, halat és felszínen „szaladó” békát is, attól függ, hogyan tűzzük fel. A csali minden oldala „be van metszve”, hogy az Offset horgot kényelmesen bele tudjuk helyezni. Ezzel a különleges horoggal használva, a tavirózsa szőnyegtől a legnagyobb bokor világok felderítése sem lesz gond.

Használhatjuk jigeken, trailerként, és különféle Bullet ólmos megoldásokkal ( Texas, Carolina-rig). Jó pár pecát megéltem ezzel a csalival, és azt kell, hogy mondjam nem csak a feketesügér, van veszettül oda érte! A csukák sorra szaggatták szét a készletem. Az, hogy kamera elé nem kerültek ők, az már az én botorságom miatt történt. De megjegyeztem annak a 80-asnak a helyét, visszamegyek még érte, és lencse végre kerítem nektek! De van egy módszer amivel nekem legjobban bevált a Texas-rig mellet, az pedig a Spinner arm-mal való kombinálás.

Valamiért a „BBB” csalik nagyon is kompatibilisek ezzel a kis szerkentyűvel. Ebből adódóan tökéletesek a spinnerbait csalik horgára is ezek a kis „kreatúrák”.

 

Egy kis történet…

Mátéh Csabival és Julcsival mentem egy szépnek induló napon, pisztráng sügéreket kergetni. Az idő hamar elromlott (orkánerejű szél, és szakadó eső). Aki már többször horgászott fekára, az jól tudja elég egy kisebb front, és már nehéz dolga van az embernek.

 

De meglepetésemre ebben a ronda időben is fogtunk halakat méghozzá, az újdonsült „békámmal”. A rossz időhöz képest szerintem szép „trófeákat” könyvelhettük el magunknak. Julcsi a „brekusznak„ köszönhetően megfogta élete első feketesügérjét, én pedig ismét értékes tapasztalatokat szereztem. Egy valamit megtanultam: ha jó csali van a zsinórod végén, és jól tálalod, csak a kitartást kell még hozzá adnod és jönnek a halak.

Jó pecát!

Képgaléria
  • További képek megtekintése...

BIG BITE BAITS horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@bigbitebaits.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.